Berlakon macam Kaya, Lelaki Didakwa Tipu 6 Janda terbongkar

Berlakon macam Kaya, Lelaki Ini Didakwa Tipu 6 Janda.Ketika ini, boleh dikatakan ramai masih menggunakan aplikasi cari jodoh untuk mencari pasangan. Akan tetapi, anda seharusnya berhati-hati agar tidak menjadi mangsa penipuan.

Menurut laporan, seorang lelaki berusia 28 tahun dari Garut, Jawa Barat telah ditahan polis selepas tindakannya menipu 6 orang janda dengan menggunakan aplikasi cari jodoh terbongkar.

Pelaku tersebut bernama Yandi mengambil masa sebulan untuk mendekati mangsa-mangsanya. Yandi memberikan janji manis kepada mangsa dan juga mengajak melakukan hubungan seks serta meminta wang dengan alasan perlukan modal kerja.

Difahamkan, pelaku telah menukar nama beberapa kali, bermula dengan Reski, Ferizal, Helski, Roni serta Jayadi, dan hanya mahukan harta mangsanya. Menurut Ketua Polis Semarang, Irwan Anwar berkata bahawa pelaku mengaku bekerja di sebuah syarikat minyak dan kemudian dia mendapat kereta sewa dan berpura-pura kaya.

BACA: Tular video Pengawal Keselamatan Kena Rompak dengan Monyet
BACA: Tular ikan berwajah pelik naik ke darat
BACA: Tular video Pemuda Bawa Pulang Ikan saiz gergasi

Malah, pelaku turut meminta wang kepada mangsa dan ada juga yang menyerahkan 80 juta rupiah (RM23,300) serta wang sewa kereta itu sebenarnya diperoleh daripada mangsa. Kesemua mangsa adalah janda muda yang kaya dan Yandi yang ditangkap pada 1 September lalu didakwa dengan Artikel 378 Kanun Jenayah atas penipuan serta berdepan hukuman penjara hingga empat tahun.

Berita Penuh : https://www.thevocket.com/guna-kereta-sewa-dan-berlakon-kaya-lelaki-ini-didakwa-tipu-6-janda-menerusi-aplikasi-cari-jodoh

COMMENTS

Wordpress (0)