Ini teknik order Starbuck pada harga patut tapi confirm sedap punya

Ini teknik order Starbuck pada harga patut tapi confirm sedap punya. Nak tahu cara order Starbucks menu sedap dengan harga berpatutan ? Walaupun harga minuman Starbucks mahal, kita mesti rasa teringin nak minum kan?Ini, teknik, order,Starbuck, pada, harga, patut, tapi, confirm, sedap, punya, Nak, tahu, cara, order, Starbucks, menu, sedap, dengan, harga, berpatutan ?, Walaupun, harga, minuman, Starbucks, mahal, kita, mesti, rasa, teringin, nak, minum, kan?, cara order starbucks syafiqah aina, cara nak order starbucks, cara order air starbuck, cara order kopi di starbucks, cara cara order starbucks, cara order caramel macchiato starbucks, cara order di starbucks, cara order minuman di starbucks, cara order starbucks drive thru, cara order starbuck, how to order at starbucks, starbucks order, starbucks order online,

Ini teknik order Starbuck pada harga patut tapi confirm sedap punya. Nak tahu cara order Starbucks menu sedap dengan harga berpatutan ? Walaupun harga minuman Starbucks mahal, kita mesti rasa teringin nak minum kan?

Ini teknik order Starbuck pada harga patut tapi confirm sedap punya. Nak tahu cara order Starbucks menu sedap dengan harga berpatutan ? Walaupun harga minuman Starbucks mahal, kita mesti rasa teringin nak minum kan?Ini, teknik, order,Starbuck, pada, harga, patut, tapi, confirm, sedap, punya, Nak, tahu, cara, order, Starbucks, menu, sedap, dengan, harga, berpatutan ?, Walaupun, harga, minuman, Starbucks, mahal, kita, mesti, rasa, teringin, nak, minum, kan?, cara order starbucks syafiqah aina, cara nak order starbucks, cara order air starbuck, cara order kopi di starbucks, cara cara order starbucks, cara order caramel macchiato starbucks, cara order di starbucks, cara order minuman di starbucks, cara order starbucks drive thru, cara order starbuck, how to order at starbucks, starbucks order, starbucks order online,

Kalau sekali sekala belanja diri sendiri apa salahnya. Masalahnya bila dah sampai kedai Starbucks lidah mesti kelu sebab tak reti order, banyak sangat ‘terms’ yang kita sendiri pun tak faham maksudnya.

Nak tanya macam-macam takut lambatkan pelanggan lain yang tunggu di belakang pula. Jom kita belajar cara order Starbucks!

Cara Order Starbucks Sedap & Harga Berpatutan

Ini teknik order Starbuck pada harga patut tapi confirm sedap punya. Nak tahu cara order Starbucks menu sedap dengan harga berpatutan ? Walaupun harga minuman Starbucks mahal, kita mesti rasa teringin nak minum kan?Ini, teknik, order,Starbuck, pada, harga, patut, tapi, confirm, sedap, punya, Nak, tahu, cara, order, Starbucks, menu, sedap, dengan, harga, berpatutan ?, Walaupun, harga, minuman, Starbucks, mahal, kita, mesti, rasa, teringin, nak, minum, kan?, cara order starbucks syafiqah aina, cara nak order starbucks, cara order air starbuck, cara order kopi di starbucks, cara cara order starbucks, cara order caramel macchiato starbucks, cara order di starbucks, cara order minuman di starbucks, cara order starbucks drive thru, cara order starbuck, how to order at starbucks, starbucks order, starbucks order online,

1. Saiz Minuman

Mula-mula kita kena kenal ‘terms’ bagi saiz minuman starbucks. Di Starbucks mereka gunakan term ‘tall’ untuk short atau small, ‘grande’ untuk medium, dan ‘venti’ untuk large. Beza setiap saiz minuman lebih kurang RM 1.00.

2. Jenis Minuman

Ini teknik order Starbuck pada harga patut tapi confirm sedap punya. Nak tahu cara order Starbucks menu sedap dengan harga berpatutan ? Walaupun harga minuman Starbucks mahal, kita mesti rasa teringin nak minum kan?Ini, teknik, order,Starbuck, pada, harga, patut, tapi, confirm, sedap, punya, Nak, tahu, cara, order, Starbucks, menu, sedap, dengan, harga, berpatutan ?, Walaupun, harga, minuman, Starbucks, mahal, kita, mesti, rasa, teringin, nak, minum, kan?, cara order starbucks syafiqah aina, cara nak order starbucks, cara order air starbuck, cara order kopi di starbucks, cara cara order starbucks, cara order caramel macchiato starbucks, cara order di starbucks, cara order minuman di starbucks, cara order starbucks drive thru, cara order starbuck, how to order at starbucks, starbucks order, starbucks order online,

Di Starbucks, ada 5 jenis minuman untuk dipilih.

  • Kopi (Panas/Sejuk)
  • Frappe (Ice Blended) – paling famous di media sosial
  • Teh (Panas/Sejuk)
  • Coklat (Panas/Sejuk)
  • Jus (Sejuk)

3. Menu Paling Famous 

Bagi yang baru nak try Starbucks, apa kata anda cuba yang terlaris iaitu Frappucino. Antara menu yang ‘famous’ ialah

  • Chocolate Cream Chip Frappucino
  • Java Chip Frappucino.

Pilih dari menu yang di dalam petak kuning di bawah. Tak perlu pening-pening untuk pilih susu atau add-on topping bagi ‘beginner’.

Sebenarnya add-on topping yang buatkan order Starbucks jadi susah dan boleh buatkan minuman kita mencecah hampir RM 30.

4. Cara Order Starbucks yang Betul

Dah tahu apa nak pesan? Jom cuba order ikut langkah-langkah ini ! :

  1. Pilih jenis minuman – Contoh : Frappucino, Coffee
  2. Pilih Saiz – Tall, Grande, Venti
  3. Bayar & Ambil Minuman
  4. Jangan Lupa Selfie !

Contoh cara pesan minuman :
Saya nak pesan Java Chip Frappucino Grande satu

Kalau dah biasa beli, bolehlah upgrade minuman dengan buat ‘custom drink’ iaitu minuman yang diolah dengan tambah topping macam-macam.

Ramai peminat Starbucks yang dah ‘pro’ dan rajin kongsi menu ‘custom drink’ di sosial media seperti Twitter dan TikTok.

Memang menarik dan nampak sedap untuk dicuba! Kalau rasa lidah berbelit, satu lagi cara senang untuk pesan ialah tunjukkan screenshot menu minuman yang nak dipesan. Lagi mudah!

Antara ‘custom drink’ yang boleh dicuba :

  • Java Frappucino Venti Tambah Almond Nut (RM 19.50)
  • Green Tea Cream Frappucino Venti Tambah Caramel Upside Down & Frappe Chips (RM 21.50)
  • Iced Asian Dolce Latte Venti Tambah Cold Foam & Caramel Upside Down (RM 21.00)
  • Caramel Cream Frappucino Grande Tambah Hazelnut Syrup , Chocolate Chips & Extra Caramel Drizzle (RM 16.00)
  • Iced Shaken Lemon Passion Tea Tambah Dolce Sauce, Vanilla Syrup & Cold Foam (RM 17.50)

*Harga mungkin berubah mengikut harga pasaran semasa.

Berita Lain:

Bakar kasut kerana ingkar peraturan, tindakan guru ini undang rasa kurang selesa ramai pihak

“Ikut suka kau buka pintu tengah jalan”, netizen kecam penumpang Vios

Gaji minimum akan beri kesan kepada harga barangan, kata ahli ekonomi