Kantoi !!! Cuba rentas daerah, lelaki sembunyi dalam but kereta

Ramai benar-benar terdesak untuk bersama dan melintasi sempadan.

Polis yang memberhentikan sebuah kereta di sekatan jalan raya di Seberang Jaya semalam, turut memeriksa but kenderaan itu sebelum menemui seorang lelaki bersembunyi di dalam.

Pemandu kenderaan itu cuba menghindari peraturan bahawa hanya dua orang yang dibenarkan masuk ke dalam setiap kereta di bawah perintah kawalan pergerakan semasa. Ketiga-tiga mereka berusaha melintasi sempadan antara Butterworth dan Seberang Perai.

Dalam kejadian jam 5 petang di Km2.3 Lebuhraya Butterworth-Kulim (menuju Kulim) semalam, pemandu wanita dari Butterworth yang kereta Proton Waja telah berhenti di sekatan jalan raya.

Dia memberitahu pegawai bahawa dia dan seorang lelaki lain menuju ke pasar raya besar di Seberang Jaya untuk membeli pakaian.

Butterworth dan Seberang Jaya berada di dua daerah yang terpisah.

Ketika polis memintanya untuk membuka but keretanya, mereka menemui seorang lelaki lain yang bersembunyi di situ.

Polis mendapati bahawa itu adalah anak tiri wanita terbabit, manakala penumpang di tempat duduk depan rakan kepada lelaki terbabit.

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Tengah, Shafee Abd Samad berkata, pegawainya mengeluarkan notis kompaun kepada pemandu kenderaan itu dan menyuruhnya berpatah balik dan pulang.

Berita penuh : https://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/tempatan/2021/02/18/lelaki-menyorok-dalam-but-kereta-cuba-rentas-daerah-bersama-dua-yang-lain/

COMMENTS

Wordpress (0)