Perompak Tertidur Masa Pecah Masuk rumah

Perompak Tertidur Masa Pecah Masuk rumah.Malang tidak berbau. Tak dapat dibayangkan bagaimana perasaan keluarga ini selepas terjaga daripada tidur menyedari rumah dimasuki perompak.

Bagaimanapun, nasib menyebelahi mereka apabila tidak ada sebarang kecederaan mahupun kemalangan yang berlaku.

Menerusi video yang dimuat naik di TikTok @liyapuss memaparkan seorang pencuri ditemui sedang nyenyak tidur di ruangan solat rumah berkenaan.

Ketika diberkas tuan rumah pada pukul 4.30 pagi, pencuri itu kelihatan sedang mamai walaupun sudah dikejutkan beberapa kali. Pencuri itu juga didakwa sudah mencuri sebuah motosikal milik penduduk kampung tersebut.

@liyapusspercaya ga sii kalo rumah yg dipagerin tuh bisa bikin maling linglung #FightTheBeat #KrisbeePillowNoMellow #freefire #YangPentingLakuin #kejujogetgoldslice #viral2021 #fyp #viral #fypシ #Tokopedia12Tahun #Inverted♬ suara asli – liya puspitasari

perkongsian rakaman berdurasi tiga minit itu mendedahkan rumah tersebut telah ‘dipagar’ sebelum kejadian tidak diingini berlaku.

@liyapusskejadian udah 3minggu yg lalu baru berani Up skrg ##Tokopedia12Tahun ##YangPentingLakuin ##10thBarengKamu ##fyp ##fypシ ##freefire ##viral ##tiktok

♬ Oh No – Kreepa


Di ruangan komen, rata-rata pengguna media sosial ingin tahu ayat al-Quran yang diamalkan tuan rumah setiap hari. Antara surah yang dicadangkan wargamaya adalah ayat kursi dan wirid Ratib Al-Haddad.

Sehingga artikel ini ditulis, video itu sudah mendapat 995,000 tontonan dan lebih 1000 komen.

Sumber; https://ohbulan.com/perompak-tertidur-masa-pecah-masuk-rupanya-tuan-rumah-dah-pagar-dulu-sesudah-solat-rajin-baca-ayat-kursi

BACA: (Video) Leka Dengan Telefon, Wanita Dukung Bayi Terjatuh Dalam Lubang Pembetung

COMMENTS

Wordpress (0)