Salah tuntut gaji RM2.87 juta seminggu

Salah tuntut gaji RM2.87 juta seminggu. Penyerang sensasi Liverpool, Mohamed Salah dikatakan meminta kenaikan gaji yang cukup tinggi sekiranya pasukan itu mahu dia menandatangani lanjutan kontrak baharu untuk terus menyarung jersi The Reds.

Salah yang menjadi sasaran dua gergasi La Liga di Sepanyol, Barcelona dan Real Madrid didakwa mahu menerima bayaran gaji sebanyak £500,000 (RM2.87 juta) seminggu jika mahu terus berada di Anfield selepas ini.

Kapten skuad antarabangsa Mesir itu ketika ini menerima gaji berjumlah £200,000 (RM1.14 juta) seminggu tetapi kontrak semasanya akan tamat pada 2023 sekali gus menimbulkan keresahan kepada pihak pengurusan Liverpool berhubung masa depannya.

Salah

Salah tuntut gaji RM2.87 juta seminggu

Difahamkan, pemain berusia 29 tahun itu mahu dibayar sebaris dengan penerima bayaran tertinggi kelab tersebut iaitu tonggak pertahanan, Virgil van Dijk yang menerima gaji £220,000 (RM1.26 juta) seminggu.

Meskipun pengurusan Liverpool sedia untuk menaikkan gaji Salah, bagaimanapun mereka tidak sanggup melanggar polisi pembayaran gaji semata-mata memenuhi tuntutan ‘gila’ tersebut.

Terdahulu, pengurus Liverpool, Jurgen Klopp menyuarakan pendapatnya agar Salah ditawarkan lanjutan kontrak baharu dengan gaji yang lebih tinggi berdasarkan komitmen dan kecemerlangan prestasi ditunjukkannya selama ini.

“Saya sentiasa terlibat de­ngan semua benda di kelab ini dan mungkin akan ada perbincangan nanti. Mo (Salah) berada pada prestasi terbaik ketika ini dan saya yakin kedua-dua pihak akan mencapai kata sepakat,” kata Klopp

Berita Penuh : https://www.kosmo.com.my/2021/09/06/salah-tuntut-gaji-500000-seminggu/

BACA: Berikut Cara Buat Semakan Status BKC Fasa 1 (Miskin Tegar, B40 & M40)

COMMENTS

Wordpress (0)